Omogućimo našoj djeci da ostvare svoj puni potencijal, da uživaju u školovanju i da se razviju u sretne i uspješne osobe!

Omogućimo sretno odrastanje i potaknimo želju za znanjem

Zalažemo se za principe obrazovanja koji potiču unutarnju motivaciju i želju djece za znanjem, neovisno o vanjskim mjerilima kao što su ocjene.
Potičemo principe rada s djecom na iskustveni način, odnosno na način gdje djeca kroz iskustvo i kreativni proces dolaze do vlastitih zaključaka te se pobuđuje njihov interes i radoznalost.

Namjera nam je isto tako, promicati principe gdje se djeci omogućava sretnije odrastanje uz manje stresa, te im se pruža obrazovanje i odgoj koji je više usmjeren na kvalitetu i podršku njihovom razvoju kao cjelovitog ljudskog bića.

Kvalitetan i cjelovit odgojno-obrazovni razvoj djece od velikog je značaja i za kvalitetu njihova kasnijeg života te kvalitetu življenja u društvu.


„Zašto je Waldorfska škola, škola iz snova? Zato jer ne oduzima djetinjstvo, već ga pruža i potiče dijete da postepeno i kvalitetno odrasta. Da kroz igru, pjevanje, pričanje priča pruži djetetu edukaciju primjerenu za njegovu dob i uči ga životnim vrijednostima.
Moj razred je bio malen, ali smo zato bili svi kao jedan, a najbitnije je da  nije bilo diskriminacija, vrijeđanja niti nasilja. Naučili su nas da prihvaćamo druge, da imamo razumijevanja, cijenimo, poštujemo, opraštamo i pomažemo drugima. Svi učitelji u školi uvijek su bili uz nas kada bi trebali pomoć, savjet ili pitanje, znali smo da na njih uvijek možemo računati. Na nastavi bi svi  marljivo radili uz puno mašte i kreativnosti kroz učenje, a pred kraj sata kada bi sve napravili što smo trebali svi zajedno bi se nečeg igrali.  Učitelji su iz nas izvlačili sav naš potencijal, tražili su od nas naša mišljenja, ideje, da na kreativan način dođemo do rješenja, učili nas raznim zanatima. Pružali su nam puno više od samog učenja, dali su nam životno iskustvo. Naučili smo raditi s drvetom, saditi, okopavati, brinuti o vrtu, šivati, štrikati, svirati flautu, sagradili smo i malu sjenicu u dvorištu škole i jos mnogo toga što ostaje u predivnom sjećanju. Mislim da se nitko osim waldorfske djece ne prisjeća škole s osmjehom na licu, a sigurna sam da nitko ne dolazi vidjeti svoju školu i učitelje nakon nekog vremena kao što to mi radimo.  To je ta neka povezanost koja se stvori i nikada ne nestane.
Dragi roditelji budite otvorenog uma, probudite svoju svjesnost i pružite sebi, djetetu i školi priliku da vam pokaže da ćete dijete dati u dobre ruke, da nećete nikada požaliti i da će vam škola prirasti srcu.“
Valentina Plejić, nekadašnja učenica Waldorfske škole
trenutno (2017) studentica na Kinezioloskom fakultetu
veslačica, najbolji rezultat: 6. na svijetu 2015.

_____________________________________________________________________________________________
 

Kontaktirajte nas i doznajte više!

Za sva dodatna pitanja, slobodno nam pišite ili nas nazovite - tu smo za Vas radnim danom od 08 do 16h!

E: info@wuz.hr | T: 01/6609-609 | 01/6609/598 | M: 091/2010-609

Veselimo se Vašem javljanju!