Omogućimo našoj djeci da ostvare svoj puni potencijal, da uživaju u školovanju i da se razviju u sretne i uspješne osobe!

Zašto je waldorfsko obrazovanje više od obične edukacije i kako funkcionira učenje kroz iskustvo


„Prvo što mi pada na pamet kad pomislim na Waldorfsku školu su genijalni učitelji koji su poticali kreativnost i slobodno mišljenje i koji su nam dali izvrsne temelje na koje i danas nadograđujem svoje znanje.
Teško mi je nešto posebno izdvojiti. Ono što zasigurno mogu reći jest da sve što sam naučila u Waldorfskoj školi mi je uvelike olakšalo nastavak školovanja i pomoglo mi u akademskom okruženju i isticanju pred drugim studentima zbog razvijenih vještina i širokog znanja koje sam usvojila u osnovnoj školi. To se najviše isticalo po stečenim radnim navikama, tehnikama učenja, samostalnom istraživačkom radu i prezentacijama radova. S 22 godine radim kao asistent na jednom Učilištu i studentica sam zadnje godine međunarodnog diplomskog studija na Alma Mater Europaea. Također, iza sebe imam ostvaren veliki broj pohađanih seminara i nastupa na konferencijama. Vjerujem da mi je Waldorfska škola ponudila sve neophodno za moj daljnji osobni i profesionalni rast i razvoj. Ponosna sam na sve što sam ostvarila i naučila.“

Lucija Dujmović, nekadašnja učenica Waldorfske škole
trenutno (2017) studentica završne godine na međunarodnim studijima

 

U srži Waldorfskih edukativnih principa jest učenje kroz iskustvo, što omogućuje kvalitetnije i trajnije usvajanje znanja, ali i negovu kasniju lakšu primjenu u svakodnevnom životu. 


Cilj WUZa (Udruge roditelja i učitelja Waldorfske škole u Zagrebu) je da što više djece u Hrvatskoj ima mogućnost potpunijeg razvoja i obrazovanja koje nadilazi trenutno prevladavajuću paradigmu podastiranja velikog broja informacija uz nedovoljno praktične primjene. U tom smislu, zalažemo se za veću zastupljenost cjelovitijih pedagoških metoda u Hrvatskoj, poput Waldorfske pedagoške metode koju osobito preoporučamo kao međunarodno iskušanu metodu za razvoj potencijala kod djece.

Želite li doznati više o praktičnom funkcioniranju ovog obrazovnog pristupa, kojeg je utemeljio svjetski priznati stručnjak dr. Rudolf Steiner, pozivamo Vas da posjetite web ili Facebook stranice škole koja provodi Waldorfsku pedagogiju u praksi:

           W: www.waldorfska-skola.com | F: web.facebook.com/waldorfskaskola.uzagrebu